Klubbinformation

Sundby Ridklubb är en ideell förening med en, av medlemmarna, vald styrelse. De aktiva i klubbens styrelse arbetar ideellt, utan ekonomisk ersättning. Mycket styrelsearbete är praktiska insatser men mycket handlar också om idéer och tankar för att utveckla och förbättra ridklubben. Ridklubben har funnits sedan år 1972.

Sundby Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och har som mål att bl.a främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Ridklubben uppdrar åt Sundby Ridskola och Sundby Ridskola åtar sig att för klubbens medlemmar ansvara för, samt genomföra den del av klubbens verksamhet, som utgörs av grupplektioner på ponny , samt viss avsutten utbildning.

Att vistas i ett stall kräver omtanke, respekt och ansvar. Hästarna är kompromisslösa när det gäller detta. Det formar ansvarstagande individer, som visar respekt och omtanke om varandra och om hästarna, vilket präglar andan i klubben bland både barn och ungdomar.

Att vara medlem i Sundby Ridklubb handlar också om utveckling. Att utvecklas som självständig människa men även som en underordnad individ i ett större sammanhang, där hästarnas och ibland även kamraternas behov står i första rummet.

Klubben tror på varje individs möjlighet att utvecklas och växa i ett större sammanhang. Vi har många medlemmar som föregår med gott exempel men framför allt ser vi våra barn och ungdomar som utvecklas till just omtänksamma, respektfulla och ansvarsfullla individer. Detta är vi stolta över!

Cafeterian

Hjärtat i Ridklubbens verksamhet är Cafeteria Havrebollen. Här samlas både hungriga barn som får sig ett mål efter skolan och frusna föräldrar som värmer sig över en kopp kaffe. Cafeterian finns till och fungerar tack vara att alla föräldrar ställer upp och bemannar den enligt det schema som tas fram varje termin.

Tävlingsverksamheten

Ridklubben bjuder in till flera tävlingar om året, hopptävlingar och  dressyrtävlingar. Klubben anordnar även klubbmästerskap i hoppning och dressyr och har lag som deltar i såväl ponnycupen som ponnyallsvenskan.

Avsutten verksamhet

Här ingår bland annat rykt- och smörjtävlingar, spökkvällar och käpphästhoppning. Stallet fungerar som en fritidslokal dit barnen och ungdomarna kommer efter skolan för att vara tillsammans med kamrater och hästar, inte alltid nödvändigtvis för att rida.

Många medlemmar som fått lite mer vana och säkerhet hjälper också till som ledare vid "prova-på lektionerna" och vid handikappridningen. För att hjälpa vilsekomna föräldrar och barn i dessa grupper håller klubbens ungdomssektion, USEK, i kurser hur man handskas med hästen före och efter ridlektionen.

På våren har Ridklubben avslutning tillsammans med Ridskolan. Traditionsenligt inleds detta med en show till häst där barn och ungdomar visar upp sina kunskaper och sedan släpps alla hästarna ut på grönbete. Höstterminen avslutas med luciatåg till häst. Det ridande luciatåget belyst av fackeltåg tomtar och pepparkaksgubbar.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:15