Föreläsning i mental och fysisk träning för ryttare

19 NOV 2018 21:50
Under december har Sundby Ridklubb glädjen att bjuda in sina medlemmar till två föreläsningstillfällen om mental och fysisk träning för ryttare. Torsdagen den 6/12 och onsdagen den 16/1 möter vi Lotta Wanning och Mari Zetterqvist Blokhuis.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2018 21:50

Lotta Wanning och Mari Zetterqvist Blokhuis kommer vid två tillfällen att föreläsa om och tillsammans med gruppen arbeta på temat hur mental och fysisk förmåga påverkar ridningen och hästen. Du som ryttare kommer att få tips och råd på hur du kan träna dig själv för att bli starkare både mentalt och fysiskt för att nå dit du vill.

De två föreläsningstillfällena hör ihop och du anmäler dig till båda tillfällena. Föreläsningarna passar ryttare från ca 12 år.

Tillfälle 1: Torsdagen den 6/12 kl 18.30 till ca 21.00
Tillfälle 2: Onsdagen den 16/1 kl 17. 30 till ca 20.00 (OBS ny tid)

Anmälan och bindande och sker via This is a mailto link  Ange namn, ålder, ridgrupp och ett mobilnummer vid anmälan.

Begränsat antal deltagare och först till kvarn gäller!

Mari Zetterqvist Blokhuis

Mari är utbildad ridlärare (Svensk Ridlärare Level 3) och har en Fil kand i pedagogik. Hon har undervisat blivande ridlärare i pedagogik och undervisningsmetodik på Strömsholm under många år. Innan Mari flyttade till Strömsholm jobbade hon som ridlärare i Linköping och Katrineholm.

Sedan år 2007 driver Mari eget företag MZ Equitation och den 1 september 2014 påbörjades en doktorandtjänst på Södertörns högskola. Planen är att disputera våren 2019 i ett projekt som handlar om kommunikationen mellan ryttare och häst och om hur ridlärare/ tränare lär ut denna kommunikationen.

Forskning om samspelet mellan ryttare och häst ligger Mari varmt om hjärtat. Under åren 2006-2008 drev hon ett forskningsprojekt där målet var att försöka hitta metoder för att förbättra ryttares sitsar. Hon brinner för att ryttare ska få nöje i sin ridning och att det ska bidra till Hållbara Hästar.

Mari vill gärna dela med sig av sina kunskaper i form av Sitsclinics och föreläsningar. Hon producerar böcker och utbildningsmaterial för ryttare.  År 2013 publicerades boken "Sitsskolan – övningar för bättre sits med och utan häst" i samarbete med Kentaurmagasin. Den första upplagan tog snabbt slut och en andra upplaga har tryckts upp.

Mari har även producerat Dvd:n "Träna din sits" tillsammans med GP ryttaren Mads Hendeliowitz från Segersta Equestrian. Dessutom har hon i många år varit återförsäljare av Balimopallen som är ett fantastiskt hjälpmedel för ryttare och Posture selen och västen som hjälper ryttare att få en bra hållning till häst.

Lotta Wanning

Lotta har gedigen erfarenhet av att förläsa och utbilda inom personlig utveckling, om att sätta mål, motivation, bemötande och drivkrafter och vad det är som gör att vi verkligen är villiga att nå de mål vi sätter upp. Det handlar om att utveckla och stärka personer och därmed organisationer.

Tydligt och inspirerande ger Lotta Wanning handfasta och praktiska tips som man genast kan använda åter i sin egen vardag. Det gäller inte bara det du ställs inför i ditt arbete, utan är lika användbart i ditt privatliv.

Lotta lägger stor vikt vid att öka deltagarnas förståelse för hur vi som människor fungerar. Hon visar det med exempel hur den egna vardagen. Med den förståelsen ökar deltagarnas möjligheter att sedan ta till sig de praktiska och användbara tips som Lotta frikostigt delar med sig av.

Vad är det som gör att det kan vara svårt att gå ur den egna komfortzonen, men än viktigare hur tar dig ur den egna komfortzonen så du kan utvecklas och lära mer.

Hon talar om kopplingen mellan tanke, känsla och beteende, och hur man genom att träna sin tanke kan lära sig att styra sina känslor mot det som är positivt och därmed minska känslorna för stress och press, och på så sätt kunna må bättre och prestera bättre.

Mål är en viktig grund för att kunna mäta resultat och förbättra en verksamhet. Om mål saknas eller är luddigt formulerade försvinner motivationen oavsett hur starkt motiverad man är från början. Det är svårt att sätta mål. Om målen är diffusa fattar ingen vad de ska göra. Är målen för lågt satta sker ingen utveckling. Om målen är för högt satta resulterar det i besvikelse om man bara når halvvägs. Allt för ofta uppfyller man inte uppsatta mål utan ger upp på tok för tidigt.

Lotta Wanning är kunnig och inspirerande föreläsare och utbildare som frikostigt delar med sig av såväl målande exempel ur vardagen till användbara tips och råd. Hon skräddarsyr alltid sina föreläsningar och utbildningar för att matcha kundens behov och förväntningar.

Lotta Wanning kommer ursprungligen från idrottens värld, men har också jobbat flera år dagis, fritids och behandlingshem för barn och ungdomar. Hon har också varit anställd under flera på på SISU Idrottsutbildarna och arbetat med utveckling av idrottsledare. Idag driver Lotta ”Stigbygeln – ett bra avstamp när du vill upp” med fokus på mental träning, mål och drivkrafter samt verksamhets- och värdegrundsutveckling.

Utbildningar

• Idrottscoachprogrammet på Bosön
  • Mentalrådgivare/Idrotts psykologisk rådgivare
  • Pedagogik på Uppsala Universitet