Nyheter förbunden

CHIO Aachen, den stora ridsporttävlingen i Tyskland, arrangeras under veckan. Sveriges hopplag var länge med i kampen om att försvara 2019 års guldmedalj i prestigefyllda Nations Cup men slutade till sist på en andra plats.

Det har blivit dags för säsongens andra omgång av ATG Riders League, vilket även är den sista för året som avgörs utomhus. Henriksdals Ryttarförening står som värd. Här hittar du starttider och regler.

Nya rutiner i TDB

(2021-09-16 07:00)
Från november 2021 blir det nya rutiner i TDB, Tävlingsdatabasen, när det gäller BankID och inloggning.

Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström avancerar på världsrankingen efter Paralympics i Tokyo.

Intresset för ridsport ökar men att få tag på hästar som passar för ett av Sveriges viktigaste hästjobb är en ständig utmaning. Vi bjuder in till tre digitala träffar i oktober, för att inspirera till samarbeten mellan uppfödare och ridskolor.

400 miljoner till idrotten

(2021-09-14 17:09)
Regeringen föreslår att 400 miljoner kronor tillförs svensk idrott under 2022 för att underlätta uppstart av idrott efter pandemin och ökat deltagande i idrott för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Du som driver en anläggning med hästar ska registrera anläggningen hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. Sista dagen är 1 oktober.

Med två knappa veckor kvar till kvar till EM i fälttävlan har förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut vilka fyra ryttare som ska ingå i laget.

Efter Malin Baryard-Johnssons framgångsrika helg i Rom vill ju förstås inte Peder Fredricson och Henrik von Eckermann vara sämre. På söndagen blev det en seger för Henrik och två placeringar för Peder med H&M All In.

Sverige håller ställningarna som toppnation i hoppning. Vid lördagens GP-hoppning i Global Champions Tour i Rom var det tre svenskar bland de sex bästa. Malin Baryard-Johnsson på H&M Indiana vann klassen.

Axel Olin slutade på plats 47 och Eva Oscarsson på plats 58. Laget  blev 13 totalt.

EM i tyska Hagen avgjordes under lördagen där Europas bästa ekipage gjorde upp i en Grand Prix Kür. De svenska ryttarinnorna levererade över 80 procent och slutade på åttonde och nionde plats.

Ingen av de två svenska ryttarna gick i mål vid EM i distansritt som reds på lördagen i nederländska Ermelo. Jessica Holmberg valde att utgå och Sara Henriksson blev utesluten.

Årets EM i fälttävlan i avgörs i Avenches, Schweiz den 23-26 september. Nu är det klart vilka sex svenska ryttare som rider. Uppdaterad 2021-09-09.

Sveriges U25-lag tog sig upp på prispallen och fick med sig ett EM-brons under tävlingarna i Hagen, Tyskland. – Jag är jättenöjd med tjejerna, säger landslagsledare Tina Due Boje.

E-post: info@sundbyridklubb....