Nyheter förbunden

Det har blivit flera fina fälttävlansplaceringar för svenska ryttare i helgen Anna Nilsson på Candy Girl vann den trestjärniga klassen i Danmark och Anna Freskgår på Techno slutade tia i den fyrstjärniga klassen i Baborowko, Polen.

Nilshagen GP-femma i Hagen

(2020-09-27 13:30)
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD gjorde sin internationella årsdebut i tyska Hagen. Det blev en femteplats i den fyrstjärniga Grand Prix-dressyren och sjunde plats i Grand Prix Special.

Det är nu finalklart i Folksam Elitallsvenska Mellersta zonen, efter söndagens tredje omgång hos Motala Ryttarförening.

Under helgen avgörs ungdomsfinalerna i FEI Nations Cup i hoppning, i belgiska Opglabbeek. Sverige har lag på plats och finalerna sänds live på webb-TV.

För åttonde året i rad red Alleby Ridklubb hem guldet i Folksam lag-SM i den fartfyllda grenen mounted games.

Det internationella ridsportförbundet, FEI, stänger av Förenade Arabemiratens ridsportförbund efter att flera regelbrott uppdagats vid tävlingarna Sheikh Mohammed Cup och The President's Cup i januari och februari 2020.

(Uppdaterad 25 september) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Svenska Ridsportförbundet gör en satsning på ponnydressyren med fokus på ryttarutveckling, i cuperna Mats Mellberg P12 och Ride and Learn. Nu är det klart vilka ryttare som får rida slutaudition i samband med Ponny-SM.

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.

Med bara sex månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i hoppning och dressyr pågår planeringen i en annorlunda omvärld.

Folksam Hästkunskap Cup handlar om att bli bäst på häst och i höst sadlar kunskapsklassikern om till en kul poängjakt med fina priser. Häng på!

I helgen har det varit efterlängtad omstart för allsvenskorna, som också är kval till Folksam Lag-SM i hoppning, ponnyhoppning och ponnydressyr.

Det blev flera svenska placeringar vid helgens femstjärniga tävling i St Tropez, Frankrike. Henrik von Eckermann vann fredagens 1.55-klass och i lördagens 1.50-hoppning slutade Peder Fredricson trea och Henrik von Eckermann fyra.

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.

Fyra ekipage har tagits ut för att representera Sverige på unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion d’Angers 15-18 oktober.

E-post: info@sundbyridklubb.se