top of page

Tävling

Ridklubben arrangerar både lokala tävlingar och klubbmästerskap. För att vi ska kunna göra det krävs funktionärer som hjälper till. 
Vi arbetar med ett faddersystem som gör att vi hela tiden lär upp nya funktionärer. På det sättet blir det både roligare och mindre sårbart.
Är du intresserad av att vara med så kontakta någon i gruppen så kan vi förklara mer. Alla är välkomna, oavsett om man har hästvana eller ej.
Tävlingsansvarig externa tävlingar
Mia Wingqvist och Sara Schilt

DSC03112.jpg

Hitta hit

Från E4, E20 söderifrån

  • Följ skyltar Huddinge väg 259.

  • Vid Huddinge ta av mot Haninge, Gladö industriområde väg 259

  • Följ väg 259 tills ni kommer fram till skylt SUNDBY GÅRD, sväng vänster

Från E4, E20 norrifrån

  • Följ skyltar Älvsjö Huddinge väg 226

  • Vid Huddinge ta av mot Haninge, Gladö Industriområde väg 259

  • Följ väg 259 tills ni kommer fram till skylt SUNDBY GÅRD, sväng vänster

Från Nynäshamn, Nynäsvägen

  • Kör av mot Huddinge väg 259

  • Kör väg 259 till ni kommer fram till SUNDBY GÅRD, sväng höger

För att få tävla

Förutsättningar

Det är ridlärarna och ridskolechef Mats Mellberg som tillsammans bestämmer vilka ryttare som är mogna för att tävla. Klubbmästerskapet är ett evenemang som blir många elevers första tävling.

Grönt kort och licens
Alla som tävlar i en lokal tävling och uppåt måste ha ett grönt kort från och med året man fyller 14år.


På Sundby arrangeras grönt kort-kurser och anmälningslistor sätts upp i stallet och utanför Café Havrebollen.

För att anmäla sig till lokala tävlingar måste man ha ryttarlicens.

Läs mer om hur du söker Tävlingslicens

Anmälan till tävling

Anmälan till tävling sker  via Ridsportförbundets tävlingsdatabas.
För att kunna anmäla sig måste man ha ett konto eller kunna logga in med Bank-ID.

När du anmäler dig är det viktigt att du anger rätt uppgifter om hästen du ska tävla.


Sundby Ridskola har en förteckning över de uppgifter som gäller för Sundby Ridskolas hästar. Läs den innan du anmäler dig och använd de uppgifter som finns i förteckningen. Då är vi  konsekventa och får en korrekt  registrering av tävlingsresultaten.

Hjälpa till på tävling

Sundby Ridklubb arrangerar flera hopp- och dressyrtävlingar varje år för att ge våra egna ryttare möjlighet att tävla och för att få in pengar till klubben. 

För att tävlingarna ska fungera behövs det många funktionärer som kan hjälpa till med olika uppgifter, före och under tävling. 


För elever som rider i specialgrupperna för dressyr och hoppning är det självklart att ordna en vuxen som är funktionär vid våra hemmatävlingar.


Arbetsuppgifter på en tävling kan till exempel vara att jobba i cafeterian, hjälpa till på parkeringen, stå vid framridningen eller vara dörrvakt vid in- och utridning. De flesta uppgifterna kräver inte någon hästvana.

Alla kan hjälpa till och din hjälp behövs. Vi hoppas få se just dig som funktionär vid nästa tävling!

Kostnader tävling

Alla som tävlar betalar en anmälningsavgift och den varierer mellan tävlingarna. Avgiften betalas via tävlingsdatabasen och det konto som du lagt upp där.

Eleverna som tävlar på Sundby ridskolas ponnyer vid hemmatävlingar betalar, även en startavgift. Startavgiften vid hemmatävlingar är 120 kronor per start. Pengarna Swishas till Sundby Ridklubb 123 362 05 80 i samband med starten.

Vid klubbmästerskapen betalar du en anmälningsavgift och en startavgift på 80 kronor per start. Pengarna Swishas till Sundby Ridklubb 123 362 05 80 i samband med starten.

Tävlar man i Ponnycupen  är startavgiften 120 kronor vid tävling på hemmaplan. Pengarna Swishas till Sundby Ridklubb 123 362 05 80 i samband med starten.  Skriv namn på ryttaren.

Vid Pay & Ride och Pay & Jump  är startavgiften 80 kronor per start. Pengarna Swishas till Sundby Ridklubb 123 362 05 80 i samband med starten.


För externa tävlingar betalar man en startavgift på 225 kronor per start till Sundby Ridklubb. Avgiften faktureras från Sundby Ridklubb halvårsvis.

 

Med reservation för uppdatering av priser.

bottom of page